3 saker som visar att du kanske lär framgångsteologi till dina barn

| September 17, 2017


Framgångsteologi har med rätta kallats en teologisk perversion, ett falskt evangelium, Amerikas giftigaste exportvara till världen. Framgångsteologin är glamourös, flashig, förförisk – och någonting som varje Kristi efterföljare bör hålla för oheligt.

Budskapet är enkelt: Guds önskan för varje kristen är att de är friska, rika och glada. Vi bara säger vad vi vill ha och Guds hand kommer röra sig för att ge det till oss. Tyvärr förleder detta budskap miljontals människor, och det kan ha infiltrerat hur du uppfostrar dina barn.

Genom åren har jag sett kärleksfulla föräldrar lära sina barn principerna i detta falska evangelium, utan att själva veta om det! Alla har de varit omsorgsfulla föräldrar som velat det bästa för sina barn, och alla har de gått till församlingar där man troget förkunnat evangeliet. Men de insåg inte att de förmedlade ett annat budskap hemma.

Hur märker vi att denna lära ligger bakom vårt sätt att leda våra barn?

3 diagnostiska frågor

Fråga dig själv om någon av dessa idéer och vanor obemärkt har invaderat ditt hem.

1. Kretsar ditt liv oavsiktligt kring dina barn?

Framgångsteologin lär att vi är universums centrum och att Gud finns för att göra oss glada. Bibelns sanning är istället…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/3-saker-som-visar-att-du-kanske-laer-framgangsteologi-till-dina-barn.