4 saker Gud säger till ogifta

Vaughan Roberts | September 17, 2017


Ungefär 35 procent av vuxna församlingsmedlemmar i England är ogifta, så frågan om att vara ogift är klart av stort personligt intresse för många i våra församlingar. Varje ogift har sin egen, unika upplevelse av situationen. Det finns åldersskillnader. Att vara ogift vid 20 års ålder är annorlunda mot att vara ogift vid 30, 40 eller 70. Det finns olika omständigheter: vissa har aldrig varit gifta, andra är frånskilda, änkor eller änkemän. Det finns även olika sätt: vissa har valt att vara ogifta och är i stort sett nöjda; andra längtar efter att gifta sig och känner sig frustrerade.

Vad säger Bibeln till alla dessa människor?

1. Att vara ogift är en gåva från Gud

Så mycket i vårt samhälle byggs kring par. Ofta utgår man helt enkelt från att vuxna har en partner och att det är någonting udda med någon som inte har det för en längre tid. Oscar Wilde sammanfattade hur många ser på saken: ”Celibat är den enda kända sexuella perversionen.”

Det finns ingenting nytt i denna nedlåtande syn på celibatet. På det första århundradet sa Rabbi Eleasar: ”En man som inte har någon fru är inte en riktig man.” Talmud gick ännu längre: ”Den man…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/4-saker-gud-saeger-till-ogifta.