Föräldraskapet: en glad omöjlighet

Paul Tripp | July 19, 2017


Klockan var elva på söndag kväll när jag körde ut från affärens parkering, utmattad och överväldigad. Efter att vi hade nattat våra fyra barn, senare än planerat, upptäckte Luella att vi inte hade någonting hemma för morgondagens lunchlådor. Jag blev allt annat än glad, och satte mig i bilen för att ge mig ut på en sen kvällsrunda för att handla mat. Jag väntade på att trafikljusen skulle slå om, så att jag kunde lämna parkeringen och köra hem, då det plötsligt slog mig. Det tycktes som om jag hade fått ett omöjligt jobb att utföra; jag hade blivit utsedd till att bli pappa till fyra barn.

Det är ödmjukande och lite pinsamt att erkänna, men jag satt i bilen och drömde om hur det skulle vara att vara singel. Nej, jag ville inte lämna Luella och barnen, men att vara förälder tycktes överväldigande just då. Det kändes som om jag inte hade någonting annat framför mig än tusentals syskonbråk, tusentals konflikter, tusentals påminnelser, tusentals varningar, tusentals tillrättavisningar, tusentals disciplineringsmoment, tusentals förklaringar, tusentals samtal om Jesu närvaro och nåd, tusentals gånger jag skulle hjälpa barnen titta i Guds Ords spegel för att se sig själva som de är, tusentals “förlåt”…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/foeraeldraskapet-en-glad-omoejlighet.