Fyra saker jag förbereder mina elever på

Cameron Cole | September 18, 2017


Verksamhet riktad mot barn och ungdomar har som huvudsak, både för föräldrar och församlingsarbetare, att kultivera efterföljare till Kristus med en hållbar tro. I grund och botten vill vi att våra ungdomars tro ska bestå när de flyttar ifrån hemmen och församlingarna för att leva som självständiga vuxna.

När jag lyssnar på och observerar tidigare elevers och ungdomars resa i tron ser jag ofta avgörande tillfällen längs vägen som visar om deras tro bär eller brister. När jag lärjungatränar mina elever förbereder jag dem på dessa fyra saker.

1. Terminen med den övertygande, ateistiske filosofiprofessorn.

På universitetet såväl som på cafét kommer varje ung kristen möta människor som inte tror att kristendomen är sann och som övertygande kan argumentera emot den. Särskilt på universitet kan elever möta på professorer som har en gås oplockad med kristendomen och gärna vill använda klassrummet som ett podium, där denne kan göra utfall mot denna religion. Många gånger får elever utan någon djup teologisk grund sin tro förstörd av slipade argument.

Jag vill att mina elever ställer tuffa frågor och får erfarenhet i att logiskt argumentera för sin tro på sanningen om Jesus Kristus som Frälsare och Herre. Så vi lägger mycket tid i…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/fyra-saker-jag-foerbereder-mina-elever-pa.