Hur man ber för Paris

Mike Evans | July 1, 2017


Hela Frankrike, men i synnerhet Paris, försöker komma till rätta med den värsta terrorattacken i landet på länge. Sex attacker, som ägde rum nästan på samma gång, har resulterat i 129 döda och över 350 skadade, och nästan 100 som befinner sig i ett kritiskt tillstånd.

President Hollande, tillsammans med de flesta övriga franska politiska ledare, erkänner att vi befinner oss i krigstillstånd. För bara tredje gången sedan 1955 har man utropat undantagstillstånd, men detta är första gången som det har gällt över hela Frankrike. Gränskontroller har återinförts, gatudemonstrationer har blivit förbjudna, polis och militär närvaro har förstärkts och människor som misstänks ha kopplingar till terroristgrupper eller hatpredikanter har blivit satta i husarrest.

Paradoxalt nog är både rädsla och mod påtagligt, vilket visades när de två självmordsbombarna sprängde sig själva framför entréportarna till Stade de France, där 80 000 åskådare tittade på fotbollsmatchen mellan Frankrike och Tyskland. Först reagerade man med panik och sprang ut på planen, men sedan lämnade man stadion på ett ordnat sätt och sjöng ”Marseljäsen” (Frankrikes nationalsång).

Bruce Hoffman definierar terrorismen i Inside Terrorism med ”att uppsåtligt skapa och utnyttja rädsla genom våld eller hot om våld för att söka politiska förändringar”. Alla terrorhandlingar involverar våld och…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/hur-man-ber-foer-paris.