Vad kristna bör veta om ebolakrisen

Miguel Núñez | August 6, 2017


Not: Dr. Miguel Núñez är förstepastor i International Baptist Church i Santo Domingo och har praktiserat medicin inom olika befattningar i över 30 år. Han är certifierad i internmedicin och infektionssjukdomar. Han har också varit forskarassistent vid Mount Sinai School of Medicine (1989-97) vid Englewood Hospital and Medical Center i Englewood, New Jersey. Därför tog vi kontakt med honom för att få information angående det aktuella sjukdomsutbrottet från en medicinsk synvinkel och för att kunna förmedla några ord av pastoral visdom.

Den 8 oktober fick vi nyheten om att Erick Thomas Duncan, den förste patienten som fått diagnosen ebola i USA, hade dött av sjukdomen. Han hade rest från Liberia till Dallas, Texas, och utvecklat symtom på sjukdomen fyra eller fem dagar efter att ha anlänt till USA. Denna nyhet—tillsammans med informationen om att en sköterska ådragit sig sjukdomen i Spanien efter att ha varit i kontakt med en patient som fått denna sjukdom—har väckt oro i västvärlden.*

Vad är ebola?

Ebolaviruset tillhör familjen filoviridae, som kan orsaka hemorragisk feber på liknande sätt som dengueviruset och andra virus.

Man har identifierat fem olika arter av ebolavirus, kända under namnen Zaire, Sudan, Côte d'Ivoire, Bundibugyo och Reston. Viruset upptäcktes för första…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/vad-kristna-boer-veta-om-ebolakrisen.