Vad lär Bibeln egentligen om homosexualitet?

Denny Burk | August 6, 2017


Kevin DeYoung. What Does the Bible Really Teach About Homosexuality?. Wheaton, IL: Crossway, 2015. 158 pp. $12.99.

What Does the Bible Really Teach About Homosexuality? är lite av en “Gagnon för dummies” (Robert Gagnon har skrivit ett noggrant och avancerat verk i försvar för den traditionella kristna synen på homosexualitet). Gagnons bok är ett praktexempel på seriös bibelforskning, men den är så akademisk att den inte är tillgänglig för den vanliga läsaren. Och ändå är det mer akut än någonsin att vanliga läsare förstår vad Bibeln säger i frågan. Även om homosexualitet snabbt blir en av vår tids definierande frågor vet kristna inte på vilket sätt – eller ens om – Skriften uttalar sig i frågan.

In på scenen träder Kevin DeYoung, en pastor och forskare som är mästare på att ta komplicerade argument och formulera dem så att vem som helst kan förstå. Han erkänner i början av sitt projekt att han inte avser att bryta ny mark. Han siktar på att skapa en resurs för ”mammor, pappor, äldstebröder och universitetsstudenter, far- och morföräldrar, gymnasieadministratörer, hemgruppsledare och dussintals andra ’vanliga’ människor som inte riktigt är säkra på hur de ska få ut någonting vettigt av det hela” (19). Och detta är…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/vad-laer-bibeln-egentligen-om-homosexualitet.