Vad Nepal verkligen behöver

Michael Heitland | August 6, 2017


När jag först fick höra nyheten om jordbävningen, som mätte 7.8 på richterskalan och skakade Nepal på morgonen den 25 april, ville jag bara kliva på ett plan och åka dit och tjäna en lokal församling jag lärt känna och älska. Jag känner en nöd för mina bröder, systrar och vänner i Nepal som genomgår så mycket smärta och sorg.

Som ordförande för en ideell organisation som har arbetat i Nepal de senaste åren har jag fått frågan av många: ”Vad kan vi göra för att hjälpa till?” Detta har varit en svår fråga att svara på.

Våra samarbetspartners och missionärer på plats vädjar om hjälp. Lyckligtvis finns det bra organisationer som kommer med välbehövda förnödenheter till katastrofområdena. Så ge och be gärna, och om du är en erfaren hjälparbetare kanske du kan resa dit och tjäna direkt.

Men vi borde även se bortom det enkla svaret att ge ekonomiskt stöd till hjälporganisationer på plats och bara möta de omedelbara behoven. I klarspråk: Nepal behöver hjälp. Men finns det inte något sätt vi kan be, ge och arbeta för att göra mer än att hjälpa människor i nöd? Kan vi inte också investera i och förstärka församlingen på plats i…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/vad-nepal-verkligen-behoever.