​11 steg till att memorera en hel bibelbok

Andy Naselli | June 9, 2017


Första Korinthierbrevet tar ca 60 minuter att läsa högt. Det tog mig ca 14 månader att lära mig hela brevet utantill, och jag har ägnat flera månader åt att läsa upp hela brevet ur minnet varje morgon för att få det att sitta. Jag har troligen ägnat i genomsnitt 45-75 minuter varje morgon åt att memorera brevet. I början tog det mindre tid, men det svällde upp när jag försökte lära mig och bibehålla mer av brevet.

En bok att gå till i detta ämne är Andy Davis’ An Approach to Extended Memorization of Scripture. (Se TGC:s intervju med Davis.) Jag har gjort några justeringar på hans metod.

Så hur gör vi när vi ska memorera en större sektion eller hel bok i Bibeln? Här är 11 grundläggande steg som jag följt och rekommenderar för andra:

1. Gör memoreringen till en del av din dagliga rutin.

Det går inte att memorera en hel bibelbok utan att arbeta ihärdigt varje dag med det. Fortsätt. Ta kanske ledigt på söndagar. Det gör inte jag men jag brukar repetera på söndagar utan att lägga till fler meningar.

2. Ta bort alla versnummer.

Andy Davis sätt att memorera större skriftställen är bra, men…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/11-steg-till-att-memorera-en-hel-bibelbok.