17 bibelmeditationstekniker

Donald Whitney | June 9, 2017


Från Donald S. Whitneys utmärkta bok Spiritual Disciplines for the Christian Life (NavPress, 2014), 56-68.

Meditation handlar inte om att lägga armarna i kors, luta sig tillbaka i fåtöljen och stirra i taket. Detta kallas för att dagdrömma, inte meditera. Att dagdrömma är inte alltid slöseri med tid; det kan vara en välbehövd, väl förtjänt sinnesfrist, precis som avkoppling ofta är för kroppen. Vår nådige Fader sporrar oss inte alltid till att ”producera” och, som jag skrivit på ett annat ställe är det möjligt att dagdrömma, att ”Göra ingenting – och att göra det till Guds ära.”

Till skillnad från dagdrömmandet, där man låter tankarna fara iväg, så samlar man tankarna när man mediterar. Man ger sin uppmärksamhet åt versen, frasen, ordet eller undervisningen i skriftstället man valt. Istället för mental planlöshet är ditt sinne inne på ett spår när du mediterar – det är på väg någonstans; det har riktning. Riktningen ditt sinne tar avgörs av vilken meditationsteknik du använder dig av.

Här är sjutton bibelmeditationstekniker. Jag använder alla ibland och inga alltid. Varför så många? Jo, därför att det kan vara så att du känner en större samklang med vissa än med andra, medan någon annan kanske är…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/17-bibelmeditationstekniker.