3 faktorer för blomstrande studentverksamhet på Arabiska halvön

| June 8, 2017


Samtidigt som böneropet skräller från den centralt placerade moskén på skolområdet börjar 20 universitetsstudenter gradvis att fylla ett större grupprum i biblioteket för veckans bibeldiskussion. Det är en av tre på detta skolområde varje vecka. Men vad som är särskilt slående med denna grupp är att majoriteten av de som besöker är muslimer. Det tredje mötet lades till efter en förfrågan från ordföranden för den muslimska studentföreningen. Det finns några med hinduisk och namnkristen bakgrund i mixen. Åtta olika nationaliteter finns representerade.

Under timmen som följer leder förstaårseleven från Egypten, Maged, gruppen, och man diskuterar Luk 7:36-50 om Jesus hemma hos farisén Simon. Alla deltagare läser från bibelavsnittet på vanliga papperslappar som delats ut runt bordet. Alla får kommentera och dra sina egna slutsatser om Jesus och det enda kravet är att de är konsekventa och rimliga i sina slutsatser om vad texten faktiskt säger. Det är en livlig diskussion. Många deltagare har aldrig läst Bibeln och endast en eller två har någonsin ägt en. Medan diskussionen lider mot sitt slut frågar ledaren om vem Jesus verkar vara, utifrån liknelsen han berättar.

”Han hävdar tydligt att han är Gud” piper en av studenterna från trakterna kring Persiska viken. Huvuden nickar…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/3-faktorer-foer-blomstrande-studentverksamhet-pa-arabiska-halvoen.