3 sätt att ta vara på ditt julvittnesbörd

| June 8, 2017


Det är den tid då ”Bjällerklang” och ”Nu har vi ljus här i vårt hus” hittar tillbaka till det offentliga medvetandet, tillsammans med mögliga julkrubbor. Det är den tid då den bibliska historien om en länge efterlängtad ankomst på något konstigt sätt blandas upp med den bredare kulturens firande av leksakerna i tomtens säck. För den kristne innebär detta unika möjligheter; det är inte många gånger på kalenderåret då meningen med Jesu ankomst till världen så enkelt kan tas upp i ett samtal.

Men jultiden kommer även med en varning. Om de kristna och församlingen inte aktar sig kan just den händelse som fick en änglaskara att visa sig för enkla herdar börja se ut som lika påhittad som den utklädde tomten i köpcentret.  

Här är några förslag på hur du kan ta vara på ditt och församlingens vittnesbörd denna tid.

1. Behandla den inte som en söt liten saga.  

En av de största fällorna som kristna och församlingar riskerar att hamna i är att framställa vår Herre Jesu inkarnation som om den vore endast en fin saga som ska väcka mysiga känslor för omvärlden. Men Bibeln ger oss inte detta alternativ. Istället förkunnar Kristi ankomst mäktiga sanningar…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/3-saett-att-ta-vara-pa-ditt-julvittnesboerd.