4 skäl att sluta vara så besatt av himlen

| June 8, 2017


Alex Malarkey, som var en av författarna till The Boy Who Came Back From Heaven, (Pojken som kom tillbaka från himlen) har offentligt erkänt att historien bara var strunt. Han och hans mor har sagt detta ett bra tag, men få märkte det förrän förra veckan.

Hans erkännande gjorde mig intresserad av varför himmelsfärder får så mycket uppmärksamhet. Kristna kanske skulle bli mindre besatta av himlen om vi begrep fyra saker.

1. Vi var aldrig ämnade att komma till himlen.

Gud skapade Adam och Eva för att leva på planeten Tellus. 1 Mos 2:7 säger: ”Och Herren Gud formade människan av stoft från jorden.” Det hebreiska ordet för människa är ’ādām, och ordet för jord är ’ādāmâ. Gud ville betona vår koppling till jorden, så han sa att vi hette jord. Om detta stämmer är det mest teologiskt korrekta namn du kan ge ditt barn ”Mark” eller ”Sten”. Om du har en flicka kan du testa med ”Sandra”. Gud gjorde oss av stoft från den här världen. Vi är ju faktiskt jordbor!

Om Adam hade klarat sitt prov antar vi att Gud hade gått över till slutet av historien och kommit ner för att leva permanent med oss (Upp 21:1-3)…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/4-skael-att-sluta-vara-sa-besatt-av-himlen.