​5 lärdomar i mentorskapet från Beverlee

Heather Nelson | September 17, 2017


Det var över fyra år sedan jag sist mötte Beverlee i hennes vardagsrum på en kopp rykande Lady Grey-te och pratade om livet, tjänsten och relationer. Hon lade ner tid på mig, som knappt varit gift i ett år, som var nyutexaminerad från seminariet och skulle börja själavårda och tjäna som anställd i en församlingsplantering. Hon var en äldre kvinna med årtionden av erfarenhet i tjänsten, inklusive utlandsmission och heltidstjänst bland universitetsstudenter. Hon var inte stark under dessa två år då vi möttes varje vecka. Jag visste inte om det, men hon kanske gjorde det: Det var de två sista åren i hennes liv och hon led av komplikationer från diabetes som hade berövat henne sömn och tvingat henne stanna i hemmet.

Ändå lärde hon mig mer om mentorskap, lärjungaskap och evangeliecentrerad vänskap, ja, mer än nästan någon annan i mitt vuxna liv, än så länge. Hennes arv, i form av generös, osjälvisk kärlek och omsorg för andra – ja, även under hennes egna lidanden, lever vidare medan hon lever i härligheten. Jag hoppas få föra vidare detta arv genom att dela en del av de saker hon lärt mig.

1. Evangeliskt mentorskap flödar utifrån svaghet, inte styrka. Oftast då…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/5-laerdomar-i-mentorskapet-fran-beverlee.