5 sätt att välsigna din arbetsplats

Nick Abraham | June 9, 2017


Innan jag hade det jobb jag har nu var jag kock på en italiensk restaurang i fem år. Om du arbetat inom restaurangbranschen vet du att denna har en förmåga att dra till sig en hel del intressant personal. Under denna tid blev jag kristen. Jag tänkte att det nog inte finns någon arbetsmiljö som är mer utmanande att dela och leva ut min tro i än en sådan här. Min nuvarande arbetsmiljö är verkligen inte alls som restaurangen (jag arbetar på ett företag som finns med på affärstidskriften Fortunes lista över USA:s 500 största företag), men jag har mött en uppsättning helt nya utmaningar i att leva ut min tro på jobbet. Sanningen är den att det alltid finns utmaningar när man ska föra ut evangeliebudskapet i en fallen värld, oavsett vilket sammanhang det är i.

Företagsvärlden har en alldeles egen fasad – av professionalism, etik och anständighet. Men på insidan kan vardagen på ett bolag vara ganska utmanande. Det finns myriader av moraliska dilemman som dyker upp på ett kontor. Vi frestas att sprida skvaller och tala illa om andra när de inte är där. Många möter svårigheter med det motsatta könet. Utmaningen för kristna är att vara…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/5-saett-att-vaelsigna-din-arbetsplats.