8 lärdomar från 20 års äktenskap

| June 8, 2017


För tjugo år sedan sa min hustru och jag ”Ja” inför Gud, släkt och vänner i en evangelisk församling i norra Georgia. Vi fattar nästan inte att två decennier redan har gått. Vi började träffas under basebollstrejken 94, någonting som gav mig som sportjournalist en del tid över. Min far skämtade alltid om att det skulle krävas en basebollblockad för att jag någonsin skulle utveckla ett förhållande på allvar. Han hade tydligen rätt. Detta säger en hel del om mannen som min fru gifte sig med. Min bön är att jag är en mycket annorlunda man idag med andra prioriteringar (fast, jag älskar fortfarande baseboll, men inte så mycket som jag älskar Jesus eller Lisa). Jag är en av de där killarna som, genom Guds rena nåd, gifte mig hemskt lyckligt.

Vi överlevde åren som nygifta, som ibland kan vara besvärliga. Vi har levt tillsammans genom betydelsefulla historiska händelser, som: millenniebuggen (egentligen rätt betydelselös historisk händelse), ett val som avgjordes genom slarviga hålslag, den tragiska morgonen känd som 11 september, valet av en afroamerikansk president. Gud tog mig ur tidningsbranschen (i grevens tid!) och in i evangeliskt arbete.

Då, på fem korta år gick vår familj från att vara ”bara vi…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/8-laerdomar-fran-20-ars-aektenskap.