Abort i Jesu namn

Russell Moore | June 9, 2017


Aug 08, 2014

Det är en av de mest obehagliga artiklar jag någonsin läst. Det senaste numret av tidningen Esquire porträtterar Willie Parkers “abortkallelse”. Han är en läkare som flyger in och ut ur min hemstat Mississippi för att utföra aborter i delstatens enda abortklinik. Ordet “kallelse” är ingen slump. Dr. Parker säger att han aborterar ofödda barn för att Jesus vill att han ska det.

Enligt artikeln predikade Parker som ung i baptistförsamlingar innan han började sin medicinska bana. Han hade, som han säger, en stund då han “kom till Jesus” och blev övertygad om att han bör utföra aborter. “Demonstranterna säger att de är emot abort för att de är kristna”, säger han. “Det är svårt för dem att acceptera att jag gör aborter just därför att jag är kristen.”

Dr. Parker porträtteras medan han förbereder kvinnor för de aborter han säljer till dem. Han säger till dem att ignorera allting förutom deras egna samveten, och sedan intalar han förstås deras samveten att abort är moraliskt acceptabelt. “Om du är bekväm med ditt beslut, ignorera allting från alla andra.”

Uppenbarligen vet han hur man ska göra för att ignorera allting, inklusive samvetet. I artikeln pratar han med en…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/abort-i-jesu-namn.