​Att finna förlåtelse efter min abort

Garrett Kell | June 10, 2017


Jag var 20 och älskade livet. Det var utan bekymmer och fullt av nöjen. Skola, sport, fester och flickvänner var det som för det mesta fyllde mina tankar.

Sedan kom en dag som ändrade mitt liv för alltid.

En flickvän och jag upptäckte att vi var med barn. Vi hade inte planerat att bli med barn, men vi var det nu. När hon berättade nyheterna för mig blev jag lite nervös men försäkrade henne om att vi skulle komma på något sätt att klara det. Min tomma försäkran åtföljdes av en fråga som tvingade mig till en plats där jag aldrig varit förr. Med skrämda ögon såg hon på mig och frågade: ”Kommer du vara med mig? Kommer du gifta dig med mig?”

Jag var ung. Jag hade hopp, drömmar och planer. Hela livet låg framför mig; jag var inte beredd att gifta mig eller uppfostra ett barn. Inte för att jag tror att jag tänkte exakt på det sättet på den tiden. Jag visste inte hur man skulle tänka i fråga om allvarliga verkligheter. Jag levde bara för stunden.

Jag berättade för flickvännen att jag inte var redo för äktenskap. Hon visste om det, men mina egna ord blev…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/att-finna-foerlatelse-efter-min-abort.