Att fostra barnen i tron – mer än bara familjeandakter

Derek Brown | June 10, 2017


För ett par månader sedan var jag i köket och lagade lunch och fick plötsligt höra en bekant melodi från vardagsrummet. Min son sjöng “Hark the Herald Angels Sing” (Lyss till änglasångens ord) tillsammans med en interaktiv julbok. Det var så sött när han ersatte “morning” (morgon) med “glory” (ära) och mumlade någonting obegripligt vid delen om frid på jorden. Han hade inte svårt med följande fras: “God and sinners reconciled” (Gud och syndare försonade). Detta vrålade min treåring med glädje. Medan jag skrattade för mig själv och klämde ut senap på en skiva bröd gick min fru genast ut till vardagsrummet—alltid redo att ta tillfälle att undervisa. “Vet du vad försoning betyder, Colton?” Efter att han visat att han inte förstod betydelsen av vad han just hade gapat över hela huset, fortsatte hon förklara med enkla ord om vår relation med Gud och vårt behov av en Frälsare.

Men vänta… hade inte Colton hört om detta förut? Kände han inte till begreppen synd och helighet och behovet av att få det rätt ställt hos Gud? Ända sedan vi tog hem honom från Etiopien för två och ett halvt år sedan hade vi infört familjeandakt i hans nattningsrutiner. Vi hade…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/att-fostra-barnen-i-tron-mer-aen-bara-familjeandakter.