Bör vi be att ISIS blir slagna eller omvända?

Russell Moore | July 20, 2017


Många av oss såg med skräck och sorg hur rapporterna om terrordåd nådde oss från Paris. Minst 120 människor blev dödade i vad som tycks vara en koordinerad operation av Islamska Staten (ISIS), en terrororganisation som har mördat tusentals oskyldiga människor det senaste året, inklusive många kristna.

ISIS är ett av de tydligaste exemplen på förföljelse och ondska som vi i Väst har sett på många år. Deras själva existens går ut på att utplåna allt politiskt och kulturellt motstånd, genom våld. De upphör aldrig att göra rov på de oskyldiga, inklusive barn. Utan tvekan är ISIS ett hot som måste bemötas med rättfärdigt krig.

Men är rättvisa det enda kristna bör be om när det gäller ISIS? Bör vi be att vår militär ställer till med en fyrverkerishow hos dem? Eller bör vi be, som en vän till mig lade upp på social media, att där skulle finnas en Saulus bland dessa ISIS-militanter vars frälsning skulle vända upp-och-ner på arabvärlden med evangeliet?

Dessa är inte motsatta böner, och till båda säger jag ”Amen”.

Rättvisa och rättfärdiggörelse

Jesus säger att vi ska älska våra fiender och be för de som förföljer oss (Matt 5:44). Jesu Ande i profeterna och apostlarna…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/boer-vi-be-att-isis-blir-slagna-eller-omvaenda.