De goda nyheterna om den tomma kalken

Andrew Hebert | August 5, 2017


En grannstad drabbades nyligen av en historisk översvämning. Som uppvuxen i Houston är jag väl bekant med översvämningarnas förödande kraft. Vattnets tyngd kan krossa allt i sin väg. Jag tror inte jag är ensam med detta, men ibland känns det som att skräcken för Guds dom står över mig och hotar att välla ut över mig och krossa mig under sin tyngd, precis som en flod. I de stunderna väger min synds skuld tungt över mig och jag kämpar med rädslan för att Gud kommer att utplåna mig på grund av den.

Har du någonsin känt det så – som om Guds dom hotade att, när som helst, braka loss över din arma själ? Det är en förlamande känsla. Jag känner inte detta konstant, men det finns tider då jag ryser vid blotta tanken på Guds dom. Och jag tror att många andra kristna också känner så ibland.

Lyckligtvis talar evangeliet till denna djupt rotade rädsla för domen – men den gör detta på ett förvånande sätt. Evangeliets svar till vår rädsla för domen kommer genom en motvillig Messias.

Motvillig Messias

Messias kan beskrivas med många ord: lidande, segrande, lydig, kärleksfull. Men hur många av oss hade lagt till ”motvillig”…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/de-goda-nyheterna-om-den-tomma-kalken.