En strimma av hopp för flyktingar i Grekland

Darren Carlson | June 11, 2017


Det är ropen från flyktingar som hörs kl. 3 på natten som jag alltid kommer att minnas från mitt besök på den grekiska ön Kos. Denna pyttelilla ö – sex kilometer från Turkiets kust – är en av huvudingångarna till EU för flyktingar från Mellanöstern. De flyr från Iran, Afghanistan och Syrien och de ropar i högan sky för att deras liv har kastats in i ett kaos.

Stranden på Kos var en gång full med turister, men är nu en enda röra av övergivna båtar, elmotorer och flytvästar. Flyktingar betalar mellan 8 000 och 17 000 kr för att åka med 20 människor i en båt byggd för 10. De får elmotorer (tänk trollingmotor om du fiskar) och får höra att de kommer klara det. Ungefär halvvägs genom den sex kilometer långa midnattsfärden slutar ofta motorerna fungera och fäder, mödrar och barn får paddla för glatta livet. Min vän mötte en man som hade tränat sig i veckor och klarade att simma över helt på egen hand. En annan syrier hade hört att européerna skulle våldta hans fru och döttrar, men han bestämde ändå att han hellre tog den risken än att stanna kvar i sitt hemland.

När flyktingarna kliver iland…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/en-strimma-av-hopp-foer-flyktingar-i-grekland.