​Evangeliet i Italien

Ivan Mesa | August 5, 2017


Hemland åt pizzan, batteriet, pianot, espressomaskinen, barometern, skrivmaskinen, violinen och mp3-formatet. Italien är fullt med intressant kulturhistoria.

Denna enorma halvö mitt i Medelhavet, blev en nationalstat 1861 (när man upprättade monarkin) som varade ända till Benito Mussolinis fascistiska diktatur under andra världskriget. Sedan 1946 har Italien varit en demokratisk republik och idag stoltserar landet med att ha den fjärde största ekonomin i Europa. 

Italien är nästan dubbelt så stort till ytan som den amerikanska delstaten Georgia och lite större än Arizona, och har en befolkning på 62 miljoner – inte mycket mindre än Frankrike och Storbritannien. Två självständiga stater finns i själva Italien, om man räknar med Vatikanstaten. Därför är det inte så konstigt att uppemot 80 procent av befolkningen är bekännande katoliker medan en knapp procent bekänner sig som evangeliska kristna.

I vår fortsatta serie som belyser hur evangeliet verkar i olika länder, kontaktade jag Leonardo de Chirico, pastor i församlingen Breccia di Roma i Rom och docent i historisk teologi vid Istituto di Formazione Evangelica e Documentazione (IFED). Chirico följer med intresse utvecklingen inom den romersk-katolska kyrkan och diskuterar kyrkans tillstånd i Italien idag, hur det är att vara evangelisk kristen i Rom, intriger inom Vatikanstaten, m.m.


Beskriv kyrkans tillstånd


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/evangeliet-i-italien.