Framgångsteologin – ett “evangelium” som nästan blev min död

Sean DeMars | July 20, 2017


Jag ligger i badkaret och kommer inte upp. Det känns som om jag ska dö. Kvicksilverförgiftning.

Vattnet i badkaret har blivit kallt. Det kanske är därför jag fryser. Jag har marinerats i mitt eget spad i två timmar. Jag blir medvetslös från och till. När jag väl kan koncentrera mig börjar jag be.

Jesus, snälla, rädda mig. Snälla, hela mig. Jag omvänder mig, jag lägger hela mitt hjärta i bönen nu och jag kastar ut allt tvivel och rädsla. Jag vet att du kan hela mig. Snälla hela mig!

Mammas nycklar rasslar i dörren och jag hör, långt borta, hur dörren stängs. Jag hör hur handväskan glider över bänken och nycklarna landar bredvid den. Jag kan knappt urskilja hennes konturer medan hon med all sin taniga kraft försöker dra upp mig ur badkaret. Jag tillbringar följande två dagar på sjukhus. Mamma vill veta varför jag inte talade om för henne – och varför jag inte ville åka till sjukhuset. Varför gjorde jag ingenting?

“Mamma, Jesus är min läkare. Jag är välsignad och vet att han hade helat mig.” Detta var hur jag försökte leva ut vad jag trodde var sann kristendom.

Jag hade blivit frälst två månader tidigare. Jag har…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/framgangsteologin-ett-evangelium-som-naestan-blev-min-doed.