Hur man bekänner och förlåter

Thabiti Anyabwile | September 18, 2017


Det verkar som att Gud gärna lär en stor del av den evangeliska världen hur man bekänner och förlåter. Vi har fått se många krav på ursäkter och möjligheter att utöva den svåra konsten att förlåta i allt från kommentarer fällda i paneldiskussioner om kristen hiphop till konfrontationer på radio angående korrekt citering av skrivet material.

I morse när jag vaknade kom jag att tänka på en mycket bra och enkel uppsättning av riktlinjer som finns, för att göra fullständiga bekännelser då man gjort fel, i hopp om att bli förlåten, och att ge full och glad förlåtelse när någon har gjort fel mot en. Den kallas “Bekännelsens sju B:n” och “Förlåtelsens fyra löften” och har getts ut av Peacemaker Ministries. Du kan läsa mer om dessa principer på Peacemakers hemsida eller i Ken Sandes bok The Peacemaker.

Här kommer principerna med en kort förklarande mening.

Bekännelsens sju B:n (se Matt 7:3-5; 1 Joh 1:8-9; Ords 28:13)

1. Blanda in de inblandade

Vi har inte fullt bekänt en synd eller missgärning förrän vi kontaktat alla som blivit drabbade. Om saken hände mellan två människor, bör du tala med båda inblandade. Om jag gjort någon illa inför en…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/hur-man-bekaenner-och-foerlater.