Hur man delar med sig av tron på jobbet

Greg Gilbert and Sebastian Traeger | July 1, 2017


Som kristen är du helackrediterad ambassadör för Jesu rike, universums Högste Konung. Gud har anförtrott åt dig försoningens budskap, de goda nyheterna att Jesus försonar rebeller med Gud. Detta är lika sant från 9:00–17:00 måndag till fredag, som det är för alla andra livets timmar. När du går till kyrkan är du en Kungens ambassadör. När du umgås med vänner är du en Kungens ambassadör. När du går till jobbet, möter en klient, sitter i möte, jobbar på ett projekt, slår in en spik, gör en ritning, välkomnar en kund eller skriver en teknisk rapport, är du alltid en Kungens ambassadör.

Evangelisation är inte huvudsyftet med vårt yrke. Skriften uppenbarar alla sorters syften och motiv för vårt arbete. Men vi får inte lura oss själva. Ett av syftena är evangelisation. Vi är ständigt ambassadörer för vår Kung, inklusive på arbetstid.

Så hur kan vi troget dela evangeliet med människor på jobbet? Här är fem förslag.

1. Gör helt enkelt ett bra jobb som kristen

När du får chansen att berätta evangeliet för en arbetskamrat, se till att du redan backat upp detta genom att själv vara en god arbetare. Bygg upp ett rykte som en person som arbetar målinriktat, kreativt…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/hur-man-delar-med-sig-av-tron-pa-jobbet.