Hur man får ihop Bibelns “motsägelser”

Tim Keller | July 19, 2017


Jag finner det frustrerande att läsa eller höra skribenter, tyckare eller journalister avfärda kristna som inkonsekventa för att de så att säga “väljer och vrakar mellan vilka regler i Bibeln de ska lyda.” Oftast hör jag: “Kristna struntar i massor av texter i Gamla Testamentet—om att man inte ska äta rått kött eller fläskkött eller skaldjur, om att avrätta folk som bryter mot Sabbaten, om att inte ha kläder vävda med två sorters tyg, osv. Sedan fördömer de homosexualitet. Är det inte så att ni kristna bara väljer och vrakar bland vad ni vill tro på i Bibeln?”

Jag förväntar mig inte att alla ska förstå att hela Bibeln handlar om Jesus och Guds plan att friköpa sitt folk, men jag hoppas (förgäves) på att någon en dag kommer att ta sitt förnuft till fånga (eller åtminstone prata med en insatt teologisk rådgivare) innan de anklagar kristna för att vara inkonsekventa.

För det första är det inte bara Gamla Testamentet som förbjuder homosexualitet. Även Nya Testamentet har massor att säga om det. T.o.m. Jesus, när han diskuterar skilsmässa i Matteus 19:3-12, säger att Guds ursprungliga plan var att en man och en kvinna skulle förenas till ett kött. Om detta…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/hur-man-far-ihop-bibelns-motsaegelser.