Hur man förklarar svåra saker för barnen

Christina Fox | June 10, 2017


Det var en sorgfylld dag då jag blev tvungen att förklara för mina barn att deras faster och farbror skulle skiljas. Det var svårt att finna ord som skulle vara begripliga för dem. De var små och ännu inte bekanta med trasiga äktenskap. Ända sedan dess har jag varit tvungen att hyvla bort mer och mer från mina barns naiva syn på världen allteftersom svåra situationer dykt upp som krävt förklaring.

Små barn är ofta isolerade från livets smärtsamma sanningar. Deras behov möts och deras största svårighet är att dela med sig av sina leksaker. Men ju mer de växer, desto mer medvetna blir de om omvärlden. De börjar höra om våld, krig, död, sjukdom och trasighet.

En dag råkade min sjuåring höra att det pratades om samkönade äktenskap på nyheterna. En annan gång fick jag förklara vad abort och dödshjälp var för någonting. Så var det också den där gången då jag var tvungen att berätta om en kär vän som förde en kamp mot cancern.

Jag var oförberedd på många av dessa samtal. De kom innan jag ansåg att mina barn var redo. Jag önskar att jag levde i en värld där jag slapp förklara död, skilsmässa eller…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/hur-man-foerklarar-svara-saker-foer-barnen.