Jag tror du även behöver höra Romarbrevet 8:29

| July 1, 2017


Russell Moore:

Jag fick lära mig mest av Tom Nettles, inte genom en bok eller ett seminarium, eller när vi arbetade tillsammans i församlingen. Det var inte på ett fakultetsmöte efter att vi hade blivit kollegor. Nej, det skedde en gång på tröskeln till min lilla lägenhet, och jag kommer aldrig att glömma det.

Min fru Maria hade just fått missfall, vår tredje förlorade graviditet. Läkarna hade talat om för oss att vi aldrig kommer att kunna få barn. Det var begravningsstämning hemma. Jag blev mer och mer förtvivlad och till och med bitter på Gud. Jag såg alla mina vänner bli föräldrar, men själv hade jag en ensam framtid framför mig, med bara vi två, och — till min fasa — ett hus fullt av katter.

Tom och Margaret Nettles var de första som kom hem till oss. Han gav mig inte en exegetisk utläggning av Jobs bok, och han läste inte upp sina föreläsningsanteckningar om Guds suveränitet och personligt lidande. Han satt tyst med oss en lång tid. Han grät med oss, och bad med oss.

Men när de skulle gå stannade han vid dörren och sade några ord som jag aldrig kommer att glömma.

“Russell, man…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/jag-tror-du-aeven-behoever-hoera-romarbrevet-829.