​Kan vi byta ut sexualmoral mot församlingstillväxt?

Russell Moore | June 10, 2017


Då och då får vi höra någon säga till oss att den evangeliska kristendomen måste omarbeta sin sexualetik om vi någonsin ska kunna nå nästa generation. En del säger att särskilt Generation Y lämnar kyrkan på grund av vår “besatthet” med sexualmoral. Nästa generation behöver en mer flexibel etik, menar de, angående sex före äktenskapet, homosexualitet o.s.v. Vi får antingen anpassa oss eller dö ut, brukar man säga.

Detta argument är knappast nytt. Tidigt på 1900-talet var det exakt denna retorik som den liberale protestanten Harry Emerson Fosdick och hans medarbetare använde sig av. Fosdick sa sig vara bekymrad över kristendomens framtid och om kyrkan skulle ha någon framtid skulle vi bli tvungna att komma över vår besatthet med oskulden. Med detta syftade Fosdick inte på att kristna singlar skulle vara oskulder utan att vår Herres mor var oskuld.

Den yngre generationen ville vara kristna, sa de progressiva till sina samtida, men de kunde inte acceptera utdaterade idéer om det mirakulösa, som t.ex. Kristi jungfrufödsel. Vad de liberala missade är att sådana mirakel inte blev svåra att tro när den moderna tiden kom. De har alltid varit svåra att tro på från första början.

Josefs reaktion på Marias nyhet om…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/kan-vi-byta-ut-sexualmoral-mot-foersamlingstillvaext.