​Lärjungaskap och avgudarna Familj och Kultur

Stephen Um | June 10, 2017


Det har skrivits mycket om lärjungaskapets pris. Det har sagts ännu mer. Men varje gång vi hör om allt Jesus kräver av oss som lärjungar sätts vi ändå ur balans när vi springer på en svår text som Luk 14:26-27, 33:

​“Om någon kommer till mig och inte hatar sin far och sin mor, sin hustru och sina barn, sina bröder och systrar, ja, även sitt eget liv, så kan han inte vara min lärjunge. Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge. … På samma sätt kan ingen av er vara min lärjunge, om han inte avstår från allt han äger.

Vems [CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90] hår står inte på ända efter detta skarpa prat om hat, korsbärande och avståndstagande? Det tycks skära sig mot allt som gör oss till dem vi är. Ja, det gör det verkligen.

Så vad håller Jesus på med här? Menar han verkligen att vi borde “hata” våra familjer, och t.o.m. oss själva, med allt vad det innebär? Vi måste ju å ena sidan säga “nej”. För det var ju Jesus som helt uppfyllde budet att älska din nästa som dig själv…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/laerjungaskap-och-avgudarna-familj-och-kultur.