Magerna och de eviga konsekvenserna av vårt arbete

Hugh Whelchel | August 5, 2017


Dec 30, 2013

Har du någon gång undrat över vad som ledde de vise männen att ge sig ut på sin långa, farliga resa till Betlehem? Vad fick dem egentligen att tro att just den stjärna de följde skulle leda dem till en stor kung?

Vad de flesta vet om magerna kommer från folktraditioner och julsånger som inte har mycket stöd i Bibelns texter. Matteus säger inte att magerna var kungar, han säger inte att de var tre stycken och det är inte heller troligt att de kom från Orienten.

Vilka var då dessa mager, och var kom de ifrån? Craig Chester, före detta ordförande för Monterey Institute for Research in Astronomy ger följande beskrivning av magerna:

Den särskilda gruppen mager kom “från öst”. De kan ha varit zoroaster, meder, perser, araber eller rent av judar. Antagligen tjänade de som slottsrådgivare och gav prognoser och spådomar åt sina kungliga beskyddare efter att ha studerat stjärnorna, som de hade mycket kunskap om. Mager gick ofta från hov till hov, och det var inte ovanligt att de reste över stora områden för att närvara när en kung skulle födas eller krönas, och visa sin respekt och ge gåvor. Det är alltså inte…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/magerna-och-de-eviga-konsekvenserna-av-vart-arbete.