Om alla religioner är sanna så är Gud grym

Paul Rezkalla | July 3, 2017


Kortfilmen Most gick upp på vita duken för mer än tio år sedan. En mycket rörande film som handlar om en ensamstående pappa som lever med sin son i Tjeckien. De lever ett enkelt liv, men är nöjda med hur de har det. Fadern arbetar som bromaskinist—han är ansvarig för att höja och sänka en massiv klaffbro som låter båtar och tåg komma förbi på bestämda tider. En dag är pojken vid bron med sin far. Han leker utanför och upptäcker att ett tåg snabbt närmar sig stationen.

Det är en timme för tidigt. Bron är uppfälld. Och tåget rusar rakt emot den.

Han ropar och skriker utanför fönstret till det lilla båset som hans far sitter i, men förgäves. Tåget har snart inte mycket spår kvar att åka på och bron behöver fällas ner. Hundratals människor kanske är ombord. Så pojken beslutar sig för att manuellt sänka bron genom att dra i en spak nära spåret. Hjärtat fastnar i halsgropen när han plötsligt råkar falla ner i kugghjulsväxeln, som får bron att röra sig.

En serie tunga kugghjul av metall och spakar omger hans kropp på alla sidor. Fadern ser någonting i ögonvrån och vänder sig om—bara för att…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/om-alla-religioner-aer-sanna-sa-aer-gud-grym.