​Om Kristus inte har uppstått

| July 3, 2017


Vi kristna, som jublar i evangeliet, de goda nyheterna om Guds återlösande kärlek till syndare, uppskattar givetvis Jesu Kristi kors mest av allt. Långfredagsgudstjänsterna är bland de mest härliga samlingarna på året, där vi reflekterar över detta offer. Det är en fröjd för oss att läsa, be, sjunga och predika om dess kosmos-omtumlande betydelse för Adams söner och den fullständiga befrielsen för en skapelse som blivit lagd under förgängelsen. 

Det är bortom vår uppfattningsförmåga: Jesus dog i vårt ställe. Han tog på sig Faderns vrede, som vi i rikligt mått förtjänade att utstå. Han höll Guds lag fullkomligt och gav sitt liv frivilligt, den oskyldige mannen avtjänade dödsdomen för brottslingarna. Genom tron på den Kristus som hängde på detta domens korsträd, blir vi förklarade rättfärdiga. Icke skyldiga. Priset är betalt. Fullbordat. Guds fiender sitter nu till bords vid hans festmåltid.

Vi kan bli så förtrollade (och det med rätta!) av Kristi kors, att vi, om vi inte är försiktiga, kan riskera att omedvetet tona ner vad som hände på påsken – när Jesus bokstavligen, kroppsligen, återuppstod. För utan påskdagen är trots allt långfredagen bara en vanlig fredag. Jesu uppståndelse tryggade vår uppståndelse (Kol 2:12). Vi kan inte riktigt kalla korset…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/om-kristus-inte-har-uppstatt.