Oroa dig inte på årets Mors dag

Colin Smith | August 5, 2017


När jag planerade en predikoserie om livets stora frågor för församlingen i The Orchard för inte så länge sedan, undrade jag vilken av Jesu frågor som skulle passa bäst på mors dag. Så jag visade en lista med frågor som Jesus ställt för några mödrar i församlingen och frågade: ”Om du fick välja en av dessa frågor för Mors dag, vilken skulle du då välja?”

Svaret var enhälligt. Det var bara en enkel, inofficiell omröstning, men alla jag frågade svarade samma sak: ”Du bör predika om Jesu fråga angående oro.”

Efter att ha talat med några mödrar om vad som oroade dem särskilt blev vissa återkommande saker tydliga.

De fem främsta sakerna som en mor oroar sig över

1. Säkerhet. Nästan alla mödrar som svarade nämnde sina barns säkerhet. Mödrar oroar sig över om deras barn kör försiktigt och säkert i trafiken. De oroar sig över barnens hälsa och fysiska säkerhet. Att uppfostra ett barn i dagens våldsamma värld skapar även oro över att någonting eller någon kommer att skada honom eller henne.

2. Hälsa. Mödrar nämnde barnens fysiska och känslomässiga hälsa. De uttryckte oro över ohälsosamma vänskapsförhållanden, ohälsosam miljö och tanken på obotliga sjukdomar.

3. Äktenskap. Ett annat vanligt…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/oroa-dig-inte-pa-arets-mors-dag.