Räddad av en Gemenskap, för gemenskap

David LoPresti | July 19, 2017


Vi lever i en alltmer uppkopplad värld. I och med Facebook, Twitter och sms har vi kommit varandra ”närmre”, mer än någonsin tidigare. Smartphones och sociala nätverk ger direkt tillgång till alla, från grannen rakt över gatan, till Hollywood-skådisen. Men den farliga ironin är att denna ständiga uppkoppling också har gjort oss mer isolerade än någonsin. Tack vare våra garage kan vi köra rakt in i huset utan att behöva hälsa på grannen. Och med Netflix kan vi se oändligt många avsnitt av våra favoritprogram utan att ens gå utanför dörren.

Denna besvärande verklighet har dessutom infiltrerat församlingen. Men vi är som fiskar, som simmat i individualismens vatten så länge, att vi knappt lägger märke till det. Det är så lätt att behandla församlingen som en klubb där vi dyker upp en gång i veckan, tar det vi är ute efter, och sedan går och tar lunch utan att nå ut till någon.

Gud är en gemenskap

I centrum för hela verkligheten finns en Gud som existerar som en gemenskap. Före världens skapelse var den treenige Guden oändligt lycklig i sig själv. Vi får en glimt av denna relation när Jesus ber: ”Fader, förhärliga nu mig med den härlighet som…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/raeddad-av-en-gemenskap-foer-gemenskap.