Sorgen för Orlando, längtan efter sanning och kärlek

Nabeel Qureshi | July 19, 2017


Som f.d. muslim som älskar USA och min muslimska familj, känner jag den djupaste sorg i mitt hjärta.

Vi har nu sett den värsta masskjutningen i amerikansk historia: 50 personer tragiskt mördade på en gayklubb i Orlando, Florida. Myndigheterna tillkännagav snart detaljerna: Det var Omar Mir Seddique Mateen, en hängiven amerikanskfödd muslim som svurit trohetsed till Islamska Staten.

Mateens far har sagt att skjutningen ”inte har någonting att göra med religion”, och att hans son kan ha begått dådet för att han såg ”två män kyssas i Miamis innerstad för ett par månader sedan”. Men ingen ger sig ut på mördarstråk bara för att två män kysser varandra. Det är tydligt att mer ligger bakom än hans far ser. Men jag klandrar honom inte. Hans son har just dött och han kan just nu inte tänka klart. Vi måste be för honom.

Två diken

Ingen av oss kan tänka helt objektivt, särskilt efter en terrorattack laddad med så många politiska kontroverser. Retoriken och agendorna svänger fram och tillbaka redan innan dammet har lagt sig. Vapenreglering? Homofobi? Islamofobi?

Medan vi blir översållade av olika åsikter som vill komma till tals och inte vet hur vi ska reagera, är det två motsatta…


To read the rest of this article, visit http://www.thegospelcoalition.org/sv/article/sorgen-foer-orlando-laengtan-efter-sanning-och-kaerlek.